Den bedste guide til Skt. Petersborg giver et klart og samlet overblik over de mange seværdigheder i Ruslands kulturhovedstad, hvor arkitekturen, de enestående kunstsamlinger, musik- og teaterlivet, naturen omkring Nevaen, gastronomien og gadernes pulserende liv fra tidlig morgen til sen nat garanterer den besøgende en uforglemmelig oplevelse.

I korte og kyndige afsnit tages læseren med rundt til både de steder, hvor turisterne kommer, og til dem, hvor de sjældent eller aldrig kommer. Den bedste guide til Skt. Petersborg gør det nemt for den enkelte at tilrettelægge rejsen efter de seværdigheder, der har størst interesse, således at udbyttet bliver maksimalt – også selv om opholdet kun er af kortere varighed, og uanset om man rejser alene eller i gruppe sammen med andre.

Bogens forfatter har flere års ophold i byen bag sig og et indgående kendskab til landets historie og befolkningens mentalitet.

Lektørudtalelse:

“Kort om bogen

De mange seværdigheder i Skt. Petersborgs centrum beskrives udførligt, og som turist anbefales man også at besøge tsarslottene i fx Petershof og Tsarskoje Selo. For alle Ruslandsinteresserede og turister, der foretrækker at være godt forberedt og få god besked.

Beskrivelse

Den nye guidebog over Sankt Petersborg koncentrerer sig om byens centrum, der rummer overvældende mange interessante bygninger og museer. Disse bygningers baggrund beskrives sammen med forklaringer på relevante begivenheder i Ruslands historie de sidste 300 år, der er gået, siden byen blev beordret opført af Peter den Store.

De, der planlægger et besøg i byen, vil også have fornøjelse af bogens oversigt over kunstsamlingerne på Eremitagen og Det Russiske Museum. Bagerst i bogen er samlet en række praktiske oplysninger og internetadresser.

Anbefales alle hovedbiblioteker”.

Poul Flou Pedersen.


“Beskrivelserne af de forskellige seværdigheder er kortfattede, meget informative og meget overskuelige – f.eks. er der en fin oversigt på to sider over Eremitagen, og det må siges at være forbilledligt kort for et meget stort museum. Et afsluttende kapitel handler om udflugtsmål uden for byen, f.eks. Peterhof… der er flotte billeder, faktabokse om vigtige personer i byens historie, og guidebogen er let at have med i tasken… rejsende med større interesse for kultur og historie vil bestemt kunne have glæde af Den bedste guide til Skt. Petersborg”.

Susanne B. Nielsen, Russisklærerforeningens meddelelser – Nr. 159, september 2017.

“Den flittige forfatter og forlægger Fritz Wolder, der sidste år udsendte den fremragende bog Vikingerne ved Ruslands vugge, har denne gang udgivet en guidebog til Sankt Petersborg…

Bogen er udgivet i det typiske lommebogsformat og opdelt i en historisk indledning, otte kapitler, en tidstavle, praktiske oplysninger og et stikordsregister.

De otte kapitler kan hver især betragtes som en inspiration til at følge en bestemt tur gennem byen. Alle kapitler viser forfatterens store historiske viden, lokalkendskab og sprudlende fortællelyst, der suppleres af grundige og informative sektioner med henholdsvis en tidstavle og en sektion med praktiske oplysninger lige fra kontaktinformation på den danske ambassade i Rusland til åbningstider i Sankt Petersborgs zoologiske have.

Der er tre elementer ved guiden, der især må fremhæves. For det første forfatterens store viden, der formidles i et levende og velskrevet sprog. For det andet den grundige og informative sektion med praktiske oplysninger. For det tredje de meget fine oversigter over de væsentligste kunstværker og deres placering på store russiske museer”.

Kim Frederichsen, Dansk-Russisk Forening-Fyn, 2. juni 2017.


“Forfatteren til denne lille guide er forelsket i sit emne. En forelskelse, der pikant pibler frem mellem bogens linjer. Men en forelskelse, der dog ikke skygger for seriøsiteten i projektet…

Skt. Petersborgs historie er især knyttet til tre temaer. Det er Europa, Imperiet og Revolutionen. Aspekter, som forfatteren gennem tekst og illustrationer beskriver gennem sit valg af seværdigheder…

Imperiet og Oktoberrevolutionen – to verdenshistoriske begivenheder, der tog deres begyndelse i Skt. Petersborg, og som begge hentede deres ideologiske gods i Europa. Begge illustreres med tekst og billeder på udmærket vis i bogen. De store pladser, parkerne, slottene i og uden om byen, Smolnyj, Aurora osv…

Fritz Wolder får det hele med – både historien og Skt. Petersborgs genopbygning og forskønnelse. Ikke mindst som følge af bysbarnets omsorg og finansiering i forbindelse med byens 300 års jubilæum i 2003”.

Universitetslektor emer. Thomas Petersen, historie-online.dk og Flensborg Avis den 6. juli 2017.

DEN BEDSTE GUIDE TIL SKT. PETERSBORG
Af Fritz Wolder
1. udg., 1. oplag, apr. 2017
128 sider
kr. 198,-
[ISBN 978-87-91817-01-4]
Købes i boghandelen eller bestilles her bestilles her.