En bog, ingen kommer uden om, der vil forstå den idémæssige baggrund for Holocaust og Auschwitz.

I sit skrift Bolsjevismen fra Moses til Lenin. Samtale mellem Adolf Hitler og mig (1924) fremlægger Dietrich Eckart – Hitlers “faderlige ven”, åndelige læremester og skaberen af førermyten – med besnærende argumenter sin og Hitlers antisemitiske og antikristne verdensanskuelse og historieopfattelse.

Dietrich Eckarts optegnelser fra de fortrolige samtaler med den senere “Fører” er et enestående personligt og historisk dokument, der indeholder så afslørende og ekstreme udtalelser, at Hitler efter sin magtovertagelse sørgede for, at bogen forsvandt fra offentligheden.

Med denne udgivelse fra Forlaget HELIKON præsenteres Eckarts værk og åndelige testamente for første gang for et dansk og skandinavisk publikum. En bog man ikke kommer uden om, når man skal besvare spørgsmålet om, hvorfor og hvordan Hitler blev antisemit og udviklede den fanatiske verdensanskuelse, som blev den direkte årsag til til en af menneskehedens største tragedier – holocaust.

Indledning, oversættelse, kapiteloverskrifter, noter, tidstavle og register: Fritz Wolder.

Mere om Dietrich Eckart i Die Welt 8. nov. 2016: Wer noch immer das Grab des Hitler-Erfinders pflegt. Der Mann, der Hitlers Mentor war.

SAMTALE MELLEM ADOLF HITLER OG MIG
Af Dietrich Eckart
1. udg., 1. oplag, maj 2002, 2. udg., 1. oplag juni 2022.
132 sider
kr. 198,-
[ISBN 978-87-91817-34-2]
Købes i boghandelen eller bestilles her.